Кадър България он Еър, архивВиден наш математик обясни каква ще е

...
Кадър България он Еър, архивВиден наш математик обясни каква ще е
Коментари Харесай

Проф. Кунчев от БАН: При нов локдаун за две седмици случаите ще паднат

Кадър " България он Еър ", списък

Виден наш математик изясни каква ще е изгодата, в случай че страната още веднъж бъде затворена поради пандемията от ковид.  Проф. Огнян Кунчев от Българска академия на науките разяснява обстановката у нас с ковид. Той е уверен, че при нов локдаун за 2 седмици обстановката ще се успокои, а случаите ще паднат.

„ Броят на хората в интензивните отделения би трябвало да се гледа най-много. Ноември имаше 400 случая при огромния локдаун “, сподели той пред БТВ.

По последни данни  609 души са в интензивно поделение.

„ Не бих споделил, че сме в плато. Числото продължава да се качва “, съобщи още проф. Кунчев, написа Novini.bg.

Според него затварянето на учебните заведения, заведенията за хранене и заведенията ще даде позитивен резултат.

„ Вирусът не усилва скоростта си, той я поддържа непрекъснато “, акцентира математикът.

„ Виждате, без никаква имунизация какво става. Ако продължат нещата с разхлабване и затягаме, до юни месец идната година ще се прекрати пандемията “, счита той.

Проф. Кунчев не пожела да каже дали изборите ще са мотив за разгръщане на случаите. Смята, че при носене на маска и съблюдаване на отдалеченост не би трябвало да има проблем.

„ Основното свойство на този вирус е дългият инкубационен интервал – от 3-4 дни до 15 дни. Как да го хванем? Заболяването може да трае 20-30 дни “, акцентира още математикът.

Друго значимо, което той уточни, е броят на инфектираните у нас. Реално те са доста повече, в сравнение с формалните данни демонстрират.

„ Тъмните цифри демонстрират към 270 000 регистрирани публично, а действително са няколко пъти повече. Да ги умножим по 4, над 1 милион ще станат (1 080 000). Ако се умножи по 6 става милион и 600 (1 620 000) “, пресметна математикът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР